Wijzigingen in Tridion

Wijzigingen in Tridion vanaf maandag 13 juli 2009.

Weergave van een sectie

Lange secties opgedeeld in kortere pagina's
Lange secties zorgden voor problemen. Daarom zijn deze nu in gedeelten op te vragen. Bij pagina’s met meer dan 20 items staat onder het 20e item een knop met "Meer [naam van de sectie]", bijvoorbeeld "Meer nieuws", of "Meer actueel". Druk op deze knop en er verschijnen steeds 20 extra items. Zie bijvoorbeeld de nieuwspagina van Rechtsgeleerdheid.

Automatisch doorlinken van secties met 1 item
Secties met slechts 1 item worden direct doorgelinkt naar het betreffende item op de sectie. Dat scheelt bezoekers een klik.
Wanneer in het menu van een dergelijk item een tweede item wordt aangemaakt (via de knop Tridion R5, Create Component), ontstaat weer een normale sectie.

Herstelde functionaliteiten (voor hoofdredacteuren)

Title images
Title images (de naam in de banner, met witte letters op de blauwe achtergrond) kunnen weer geplaatst worden. Ook kun je weer een link in een title-image aanbrengen (met assistentie van de helpdesk).

Medewerkersitem: uitlichten bij publicaties
In het medewerkersitem is het weer mogelijk om uitgelichte of in het Engels "selected" publicaties te tonen. Dit was bij de herimplementatie verloren gegaan, maar is nu dus terug.

Paginanamen van .jsp naar .html

De .jsp-pagina’s worden automatisch vervangen door .html-pagina's. Dit heeft geen consequenties voor nog bestaande links naar .jsp-pagina's.

RSS

Iedere sectie heeft nu een zogenoemde "RSS feed". RSS (Really Simple Syndication) is een technisch hulpmiddel waarmee je je op de vernieuwingen van een website kunt abonneren. Alle internetbrowsers hebben een knop waarmee je je dat kunt doen (zie afbeelding). In een zogenoemde feedreader verschijnen dan automatisch korte intro's die verwijzen naar nieuwe artikelen op de website. Je hoeft dus niet steeds naar de website te gaan om te kijken of er nieuwe inhoud is. Internet Explorer heeft een ingebouwde feedreader. Vraag de helpdesk Tridion om meer informatie, of lees deze informatie over rss


Laatst Gewijzigd: 14-01-2011